AFC Eskilstuna tog sin första seger tack vare hemlig lapp

Publicerad 2020-07-07

Wille Jakobsson.

AFC Eskilstunas målvakt Wille Jakobsson, 18, räddade dubbla straffar.

Det efter en hemlig lapp från lagkamraten.

– Tänk om de lapparna hade funnits på min tid. Då hade jag kanske räddat några straffar, säger ex-målvakten Pär Hansson i Dplay.

En kvart tidigare hade bortalaget Jönköpings Södra gjort 2–1. Men något 3–1 blev det inte när chansen dök upp. Två gånger om.

Wille Jakobsson kom ut fel vid en utrusning och mejade omkull Dzenis Kozica, och domaren kunde inte annat än att peka mot straffpunkten.

Men alldeles innan Kozica själv skulle ta hand om straffen fick målvakten Jakobsson en lapp från AFC Eskilstunas bänk.

– Det är en lapp på var Kozica normalt sett brukar slå bollen. Det skulle vara intressant att se vad som står på den, sade expertkommentatorn Pär Hansson i Dplay.

Revanscherade sig

Kozica slog bollen lågt till vänster, och Wille Jakobsson gick åt samma håll och kunde rädda.

Men vad det stod på lappen förblir en gåta.

– Det är en hemlighet. Det kan jag inte berätta, säger målvakten till Dplay.

En kvart in i den andra halvleken fick gästerna åter straff. Den här gången fick Jönköping Södras Edin Hamidovic chansen. Samma hörn och återigen stod 18-årige Jakobsson i vägen.

Med knappa 20 minuter kvar kunde krislaget AFC Eskilstuna, med fyra raka förluster, kvittera och strax innan ordinarie speltid gjorde hemmalaget också 3–2 genom Govand Haidar. Det efter en fin omställning.

Segern var Eskilstunalagets första den här säsongen.