Fjärde raka segern trots sprucken nolla

Publicerad 2020-08-29

Östersunds Felix Hörberg jublar efter sitt 2–0-mål mot Falkenberg

Efter drygt sex timmar sprack Östersunds nolla i allsvenskan.

Men laget höll ändå undan hemma mot Falkenberg, vann med 2–1 och tog fjärde raka segern.

– Riktigt skönt, tyckte Ronald Mukiibi som spelade fram till ett av målen.

Östersund har gått som tåget i fotbollsallsvenskan på sistone, hade tre raka segrar och hade dessutom hållit nollan i dem.

Målvakten Aly Keita hade inte släppt in ett mål sedan Elfsborgs Jesper Karlström gjorde segermålet i den 50:e minuten på Jämtkraft Arena den 9 augusti.

Den sprack efter 369 minuter – drygt sex timmar – då Edi Sylisufaj nickade in reduceringen till 2–1 i 59:e minuten.

"Är ödmjuka"

Men då hade Östersund lagt grunden till fjärde raka trepoängaren före paus.

– Vi tar jobbet för varandra och är ödmjuka fast vi hade tre raka segrar, förklarade Ronald Mukiibi segerreceptet till Dplay.

Francis Jno-Baptiste nickade in 1–0 i 18:e minuten efter Ronald Mukiibis inlägg och Felix Hörnberg knorrade in 2–0 i 35:e efter en hörna.

Högljutt stöd

Östersund, som är tabellåtta, kunde sedan hålla undan och vinna inför en liten men högljutt entusiastisk hejarklack som hade fått fylla coronabegränsningen på 50 personer.

– Fantastiskt. De är många i dag och det är kul att ha deras stöd, sade 2–0-skytten Felix Hörberg till Dplay.

Falkenberg gjorde en blek första halvlek, men var betydligt bättre efter pausen då också reduceringen kom. Det kom en forcering, men det räckte inte till poäng och Falkenberg går in i landslagsuppehållet med en svit på sex raka matcher utan seger.

– Vi krigade in i det sista, det var positivt. Vi får träna på de taktiska delarna och försöka bli bättre på det, sade Falkenbergs målskytt Edi Sylisufaj till Dplay.

Falkenberg ligger kvar på kvalplats, på lika många poäng men en match mer spelad än bakomvarande Kalmar och Helsingborg.