Zlatans val – ska spela i nummer 21

Har skrivit på kontraktet med Milan

Av: Andreas Käck, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

MILANO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic, 38, har skrivit på kontraktet med Milan. Och han har valt ett nytt tröjnummer i klubblagssammanhang.

”Ibra” ska spela – i #21.

– Jag lät mina söner välja, säger han.

Den obligatoriska läkarundersökningen gick som planerat. Efter drygt 3,5 timmes medicinska kontroller tog sig Zlatan Ibrahimovic från privatkliniken La Madonnina till AC Milans högkvarter Casa Milan och skrev på kontraktet strax efter 16-tiden.

När det hela var klappat och klart kom svensken ner till ingången av den moderna kontorsbyggnaden och mötte Milansupportrarna som stod utanför och väntade.

Trots en minusgrad i Milanokvällen och lång väntan utbröt ett mindre kaos med sång och ramsor till Ibra när flera hundra fans till Rossoneri fick glädjefnatt av en liten skymt av den svenske anfallaren.

Nytt tröjnummer

Mest överraskande efter att Zlatan definitivt blivit klar för Milan igen?

Att han valt ett tröjnummer han aldrig tidigare haft i ett klubblag. Nämligen det som många svenskar främst förknippar med hockeylegendaren Peter Forsberg – alltså #21.

– Jag lät mina söner (Maximilian, 13 och Vincent, 11) välja. Jag visade alla tillgängliga nummer och de valde 21:an, avslöjar Zlatan i en intervju med klubbens officiella tv-kanal.

Ibra hade visserligen 21:an i VM 2002, men i den turneringen var han inte ordinarie utan gjorde bara korta inhopp.

Zlatan i tröja #21 under fotbolls-VM 2002.
Foto: BILDBYRÅN
Zlatan i tröja #21 under fotbolls-VM 2002.

Han har under långa perioder haft nummer 9, 10 och även 11. Vid några speciella situationer har han även ett kortare tag fått nöja sig med 18, 27 och 49.

Zlatans tidigare mest använda tröjnummer är dock alla upptagna nu i Milan.

”Vill hjälpa klubben”

Under fredagsmorgonen ska Ibrahimovic hålla en presskonferens och efter den förväntas han senare på dagen genomföra sitt första träningspass med lagkamraterna i AC Milan på klassiska anläggningen Milanello.

Milan ligger elva i tabellen.

– Min målsättning är att hjälpa klubben och förbättra situationen vi befinner oss i, säger Zlatan till Milan TV.

Han känner lättnad över att affären äntligen är klar.

– De senaste två veckorna har jag pratat mer med Milans sportchefer Paolo Maldini och Zvonomir Boban än med min egen fru. Men allting gick ju som planerat eftersom jag är här nu, säger han.

Publicerad: