Publicerad 2020-07-12

Fjärde raka segern.

Och ny tvåa i allsvenskan.

Nykomlingen Mjällbys superform håller i sig.

Hemma på Strandvallen vann Mjällby övertygande mot Häcken med 3–1. Mjällbys fjärde vinst i rad, och dessutom blev de första lag att besegra Häcken den här säsongen.

En halvtimme in i matchen spräckte Mjällby nollan. Besard Sabovic nickade in öppningsmålet på David Bataneros fint skruvade hörna, 22-åringens första mål för säsongen.

– Riktigt skönt, jag har väntat på det. Lite otippat att det blev på nick, men det är också kul, säger Besard Sabovic till Dplay.

Endast ett mål i första halvlek – men sedan blev det målexplosion, i andra halvleks första nio minuter gjorde lagen på Strandvallen tre mål. Där Mjällbys Mamudu Moro gjorde två av dem.

Först utökade han till 2–0 på volley när han fick bollen till skänks av Gustav Berggren som stod för en misslyckad rensning. Sedan ordnade han 3–0. 25-åringen bröstade ner ett inlägg till David Löfquist som testade avslut, det fastnade på Häckenförsvarare och bollen hamnade hos Moro som tryckte in sitt tredje allsvenska mål för säsongen.

Klubbrekord

Och det tredje målet på nio minuter var en Häckenreducering, efter studs via både hemmamålvakten Marko Johansson och sedan Viktor Agardius letade bollen sig in i nät. Och 3–1 till Mjällby.

– De gör det bättre än oss, vi slarvar för mycket. Vi var inte bra i dag, ingen var på plats, säger Häckens Daleho Irandust till Dplay.

Fyra raka allsvenska segrar för Mjällby, nytt klubbrekord. Och efter kvällens vinst mot Häcken är nykomlingen, om än möjligen tillfälligt, tabelltvåa i allsvenskan.