Gjorde historiskt mål – Kanada ändå utslaget

Kanada behövde bara 70 sekunder för att bryta sin historiska målnolla.

Men det hjälpte föga när Kroatien vände och körde över kanadensarna med 4–1.

Lönnlöven är därmed utslagna ur årets VM.

Grupp F i fotbolls-VM: Alla förutsättningar – så går lagen vidare

Kanada har varit med i ett VM på herrsidan tidigare, 1986. Då fick man lämna turneringen mållösa.

När man nu var med igen så gjorde man visserligen mål men är trots det redan utslagna efter två omgångar när Kroatien vann med 4–1.

PLUS: LISTA: VM-landslaget med vräkigaste boendet

Det började dock bra för Kanada när Bayern München-stjärnan Alphonso Davies (som missade en straff i premiärförlusten) gjorde landets första VM-mål när han efter en dryg minut nickade han in ledningsmålet.

Glädjen varade dock bara till den 36:e minuten när Andrej Kramaric kvitterade. Bara åtta minuter senare fullbordade Marko Livaja vändningen till 2–1.

– Oj vad vackert mål, säger SVT-experten Markus Johannesson.

Kroatien toppar gruppen

I den andra halvleken jagade Kanada en kvittering men Kroatien punkterade matchen efter 70 minuters spel när Kramaric satte 3–1 som till sist slutade 4–1.

– Det är naivt försvarsspel från Kanada och det kan man inte bjuda på till de här stjärnorna, säger SVT-experten Daniel Nannskog.

Segern innebär att Kroatien toppar gruppen inför den sista omgången där man möter Belgien. För Kanada är VM nu redan över inför den sista matchen mot Marocko.