Fyrtornet Olivier Giroud och nyförväret Divock Origi inledde på bänken. Zlatan Ibrahimovic, skadad, var på läktaren.

Då klev en annan anfallare fram för Milan i Serie A-premiären.

Ante Rebic blev tvåmålsskytt i 4–2-segern mot Udinese.

En seger som inleddes med en rejäl kalldusch.

Ante Rebic hade en ganska perifer roll det Milan som tog hem ligatiteln i våras. Detta med blott två mål på 24 ligaframträdanden för kroaten säsongen 2021/2022.

Nu har han tangerat sitt fjolårssäsongsfacit – en match in på den nya säsongen.

Den 28-årige kroaten gjorde hälften av Milans mål i premiärsegern mot Udinese, när han fick starta premiären i den centrala anfallspositionen.

Detta med Olivier Giroud och Divock Origi på bänken, samt en långtidsskadad Zlatan Ibrahimovic på läktaren.

Ante Rebic gjorde dubbla mål när Milan vände och vann mot Udinese.

Kalldusch direkt

Vägen mot segern började dock med en tidig kalldusch för den regerande mästaren. Blott en och en halv minut av Serie A-säsongen 2022/2023 hade spelats när Rodrigo Becao satte 0–1 på en hörna.

Men repliken från de regerande ligamästaren dröjde inte länge.

I minut 11 så satte Theo Hernandez 1–1 från straffpunkten efter en VAR-granskningsframkallad, och omdiskuterad, Milanstraff.

Fyra minuter satte Ante Rebic 2–1, hans första för dagen.

Senare i matchen skulle hans andra mål, i minut 68, fastställa slutresultatet 4–2.

Fyra minuter efter 4–2-målet så byttes matchhjälten ut – med all anledning att vara belåten över sitt dagsverke.