Allt pekade på en komfortabel Manchester City-seger.

Det blev det också till slut – men det satt längre inne än väntat.

Tre Leicestermål på elva minuter gav oväntat drama i en oväntad målfest.

Vi har sett det förr. Så många gånger förr. Ett Manchester City som gör processen kort, det vill säga.

Just det faktumet innebar att Boxing Day-tillställningen i Manchester kändes avgjord redan efter några få minuters spel.

Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, Ilkay Gündogan och Raheem Sterling – i den ordningen.

Fyra mål, varav två på straff, och 4–0 på tavlan i ljusblå favör efter blott 25 minuters spel mellan Manchester City och Leicester

Tre reduceringar på elva minuter

Passningstrianglar och semesterstämning i resterande 65 kändes som där och då som en högst sannolik fortsättning.

I stället skulle det bli betydligt mer dramatiskt – och fortsatt öppna spjäll i försvaren – på Etihad Stadium.

När James Maddison reducerade i minut 55 kändes det blott som en protokolldetalj.

När Ademola Lookman reducerade i minut 59 så fanns vred sig både den ena och andra på hemmaläktarna.

När Kelehi Iheanacho reducerade i minut 66? Då hade ett sömnpiller blivit ett drama på elva minuter.

Sex poängs marginal

Den rejäla nerven skulle dock inte leda till något mer än så.

Blott några minuter efter Leicester tredje reducering så hittade Aymeric Laporte hemmalagets femte mål för eftermiddagen.

När Raheem Sterling sedan satte 6–3, efter en av flera lyckade Cityhörnor i matchen, så släcktes gästernas hopp om en mirakelvändning helt och hållet.

I stället kunde City konstatera vid slutsignalen att de nu leder Premier League med sex poängs marginal och med en match mer spelad än tabelltvåan Liverpool.