Publicerad 2022-01-22

Ledningsmål borta mot Everton och firande vid hörnflaggan.

Då kastade Everton-supportrarna in föremål mot Aston Villa-spelarna, som träffades i huvudet av en flaska.

Efter någon minut tog sig spelarna därifrån utan några bestående skador.

På tilläggstid i den första halvleken lyckades Aston Villas Emiliano Buendia spräcka målnollan på Goodison Park.

Jublande Aston Villa-spelare samlades vid den ena hörnflaggan och firade målet, till hemmasupportrarnas stora förtret.

Flaskor och andra föremål började kastas in från läktarplats, varpå en flaska träffade Lucas Digne och Matty Cash i huvudet.

”Bedrövliga scener”

Båda föll till marken, men var snabbt uppe på benen utan att ha några till synes bestående skador av föremålen.

– Det var bedrövliga scener. Det är sådant som definitivt inte ska finnas på en fotbollsarena, sa Nents kommentator Henrik Strömblad i pausen.

Det haglade gula kort i andra halvlek, fyra till vardera lag, men några fler mål blev det inte. Aston Villa vann med 1–0 tog därmed sin första ligavinst sedan 14 december.

För Everton blev det förlust i första matchen med Duncan Ferguson som interimtränare.