Zlatan hoppade in – då avgjorde Milan

Publicerad 2022-05-01

Zlatan Ibrahimovic, 40, inledde på bänken i Milans jakt på Serie A-titeln.

Svensken byttes in vid ställningen 0–0 i 67:e minuten mot Fiorentina till enormt jubel från 71 000 åskådare.

Matchvinnande 1–0 kom i 82:a minuten genom Rafael Leão – med viss medverkan från Ibrahimovic.

AC Milan jagar sin första Serie A-titel sedan våren 2011 och med fyra omgångar kvar ledde Rossoneri tabellen två poäng före ärkerivalen och regerande mästarna Inter.

Hemma mot Fiorentina på söndagseftermiddagen växte serieledaren in i matchen spelmässigt, men trots jättelägen för Olivier Giroud och Rafael Leão fick inte hemmalaget till något ledningsmål.

Vid ställningen 0–0 i 67:e minuten kom Zlatan Ibrahimovic in på planen för Milan i stället för Giroud.

Sörjer Raiola

Dagen före Fiorentinamatchen avled Ibrahimovics mångårige agent och nära vän Mino Raiola på ett sjukhus i Milano.

– Det var en person som stod Zlatan väldigt nära. Han var mer än en agent. Zlatan har nog haft ett jobbigt dygn, säger experten Vicki Blommé i CMore.

– Men han är här och jag tror han orkar att komma in i den här matchen för att bidra med sitt.

Till slut lossnade det för Milan – och Zlatan Ibrahimovic var inblandad på ett litet hörn. Svensken, som gjorde ett piggt inhopp, pressade mot Fiorentinamålvakten Pietro Terracciano som slog bollen rakt till Milans Rafael Leão.

Den här gången gjorde portugisen inget misstag och tryckte in 1–0 för Milan i 82:a minuten.

Satte press på Inter

1–0-segern innebar just då att Milan var fem poäng före Inter med en match mer spelad.

Men senare under söndagskvällen 2–1-besegrade Inter Udinese på bortaplan och avståndet blev åter två poäng upp till serieledaren AC Milan med tre omgångar kvar att spela.

Hamnar de två ärkerivalerna på samma poäng vinner Milan scudetton, mästerskapsskölden, tack vare bättre resultat i de inbördes mötena.

Det var andra matchen i följd där Zlatan fanns på planen när Milan avgjorde. I förra omgången borta mot Lazio gjorde Ibrahimovic comeback efter skada, hoppade in och nickade då fram Sandro Tonali till avgörande 2–1-målet.

Fin beskrivning av Zlatan

Efter matchen och segern mot Fiorentina hyllade Milantränaren Stefano Pioli hur Zlatan Ibrahimovic hanterat de senaste dygnen:

– Jag har pratat lite med Zlatan om det. Jag känner stor respekt kring sådana här händelser. Han (Zlatan) har inte förlorat vem som helst, säger Pioli på presskonferensensen och utvecklar:

– Han är en väldigt fin och känslig kille, även om han ofta visar upp en annan image av sig själv. Han har gått igenom en väldigt speciell och omskakande händelse. Jag är glad över att han kom in och löste det bra.

Zlatan Ibrahimovic lämnade San Siro utan att prata med media. Han har heller ännu inte kommenterat Mino Raiolas bortgång.