Kritiken mot Lernström: ”Verkar inte som han bryr sig”

Alex Schulman om TV4:s EM-studio

Publicerad 2024-07-10

I deras senaste poddavsnitt diskuterade Alex Schulman och Sigge Eklund fotbolls-EM och TV4:s studio.

Där Schulman har förbryllats av programledaren Pär Lernström.

– Han är någon typ av AI, säger Schulman.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

Fotbolls- EM: Spelschema med alla matcher och tv-tider

Under duons senaste poddavsnitt blev TV4:s studio ett hett samtalsämne.

AIK-supportern Alex Schulman ställer sig frågande till studions programledare Pär Lernströms fotbollskunskaper, samtidigt som han hyllar programledarens professionalism.

”Isande känsla”

– Det verkar inte som att han bryr sig om fotboll. Han låtsas bara bry som om fotboll utifrån all information han fått om hur man bör vara som ett ankare i ett fotbolls-EM, säger Schulman och fortsätter:

– Det är en isande känsla, när jag förstår att han inte bryr sig om fotboll. Han är ett proffs och vet allt han ska säga och han vet hur man gör en påa och ava. Han gör det utsökt, men han skiter ju i det. Det är så jävla obehagligt.

Nya satsningen av TV4

Under hela säsongen har det varit Gusten Dahlin som har stått och lett TV4:s Champions League-studio. Men inför EM valde kanalen att gå på ett annat spår och välja Per Lernström och Frida Nordstrand som programledare.

– Om jag hade fått bestämma så hade ju jag programlett studion, det är ju det jag hade velat göra. Men nu är det inte jag som bestämmer, så då är det bara att gilla läget. Och det är ju ett läge som är svårt att ogilla, sade Gusten Dahlin till ”Fotbollsmorgon”.

TV4 sänder EM-finalen på söndag mellan Spanien och antingen England eller Nederländerna.

Följ alla matcher från fotbolls-EM i Sportbladets målservice