Publicerad 2022-12-31

Målskytt igen.

Men Erling Haaland sågas för sitt agerande i 1–1-matchen mot Everton.

– Han har tappat konceptet, säger Glenn Strömberg i Viaplay.

Erling Braut Haaland är van att skapa rubriker för sina mål och så blev fallet även på nyårsafton då han tryckte in ofattbara mål nummer 21 för säsongen på 15 spelade ligamatcher.

Han firade målet genom att håna Everton-backen Ben Godfrey – och det var inte den enda gången norrmannens humör hamnade i fokus.

Citys megastjärna blev hårt omhändertagen från minut ett och var märkbart irriterad vid upprepade tillfällen. Kort före paus kokade det också över då han tog full sats mot Vitalij Mykolenko och sänkte honom bakifrån.

Erling Braut Haaland, på dåligt humör.

Strömberg kritisk

Everton-spelarna vädjade om rött kort, men domaren nöjde sig med gult.

– Haaland har tappat konceptet i den här halvleken. Hade jag varit Pep Guardiola så hade jag tagit ett rejält snack med honom i halvtid och hade jag märkt att han fortfarande är irriterad så hade jag bytt ut honom, säger experten Glenn Strömberg i Viaplay.

City chockat

De flesta trodde nog att Man City skulle utöka sin ledning i andra halvlek, men i stället klev Demarai Gray fram och kvitterade till 1–1 med ett drömmål.

Det resultatet stod sig matchen ut.

Och senare på nyårsafton gick Arsenal ut och besegrade Brighton med 4–2 – en seger som innebär att ”The Gunners” nu toppar PL-tabellen med sju poängs marginal.