Tomasson kritisk till programmet: ”Dålig planläggning”

Av: Michael Wagner

Publicerad:

GÖTEBORG. Först Varberg, sedan väntar dubbla AIK-möten för Malmö FF där Jon Dahl Tomassons lag har en vilodag mindre sedan tidigare än motståndaren.

– Det är dålig planläggning, säger MFF-tränaren.

På läktaren kastade Guillermo Molins en vattenflaska i marken, i omklädningsrummet var frustrationen stor hos Malmö FF:s spelare efter 1–1 borta mot Häcken där hemmalaget kvitterade i 94:e minuten via Joona Toivio efter en hörna.

Jon Dahl Tomasson var mer återhållen i sin analys under torsdagskvällen.

– Det var en jämn match. Vi var riktigt, riktig bra i en timme där vårt presspel fungerade utmärkt. Sedan tappade vi kontrollen och då kom Häcken in i matchen.

Är det trötthet som gör att ni tappar pressen?

– Nej, det är dåliga val. Vi försökte ändra men till slut får de mål på en fast situation.

Den stora guldfavoriten MFF kommer efter 2–0 mot Mjällby i premiären och 1–1 mot Häcken testas ordentligt de närmaste veckorna efter att programmet spikades under torsdagen.

Malmö möter Varberg på söndag, sedan AIK i cupen torsdag och AIK igen i allsvenskan på söndag.

En vilodag mindre

Malmö FF-tränaren var efter matchen lite orolig över Malmö FF:s kommande spelprogram.

Bland annat inledde blivande dubbelmotståndaren AIK allsvenskan på en söndag, MFF på en måndag och de har därmed en dags kortare återhämtning under den här perioden.

Efter dubbelmötena med AIK ställs Malmö FF mot regerande svenska mästarna Djurgården. Eftersom Djurgården är utslagna ur cupen har de inte alls lika krävande matchande och får en hel träningsvecka efter bortamötet med Norrköping på söndag.

Hur ser du på programmet?

– Det är härligt att vi ska spela i cupen. Nackdelen är att vi inledde allsvenska spelet på en måndag och ligger en dag senare i spelprogrammet. Andra lag (som AIK) började på söndagen och får en vilodag mer.

– Det är dålig planläggning, säger Tomasson.

Noterbart är att det finns cuplag som har det ännu sämre.

Mjällby inledde det allsvenska spelet på en måndag och spelar under cupveckan måndag, torsdag, söndag (precis som IFK Göteborg och Elfsborg).

Kommer du rotera mer nu med tanke på spelprogrammet?

– Jag kommer behöva hela truppen under säsongen, det är det inga tvivel om. Några kommer starta mer än andra, några kommer få göra fler inhopp. När man får möjligheten att spela så ska man ta chansen, säger MFF-tränaren.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.