”Är sanslöst – spårar ut fullständigt”

Glenn Hysén sågar rekordvärvningen

Av: Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Harry Maguire värvades till Manchester United för omkring 950 miljoner kronor – vilket gör honom till världens dyraste försvarare någonsin.

Nu sågas övergången av Glenn Hysén, 59.

– Vad fan har han gjort egentligen? säger profilen.

I dag bekräftade Manchester United värvningen av Harry Maguire, 26, från Premier League-konkurrenten Leicester City.

– När Manchester United kommer och knackar på din dörr, så är det en fantastisk möjlighet, säger mittbacken till klubbens hemsida.

Maguire skrev på ett sexårskontrakt, med möjligheten att förlänga för ytterligare en säsong, och kostade det Ole Gunnar Solskjaer-ledda laget ungefär 950 miljoner. Den prissumman gör att 26-åringen blir fotbollshistoriens dyraste back någonsin.

Sågas av Hysén

Tidigare Liverpool-­spelaren Glenn Hysén, som vann ligan med Merseyside-klubben för 29 år sedan, tycker att summan för den nye United-backen är ”helt sjuk”.

– Jag kan inte beskriva det på ett annat sätt. Att en försvarsspelare kostar 950 miljoner är sanslöst, det spårar ur fullständigt, säger Hysén och skrattar.

– Visst, Maguire är bra, men jag tycker inte att han är en back i världsklass. Det är bara att säga grattis till honom, men det är svårt att få fram ord. Det är så jävla brutalt snett. Vad fan har han gjort egentligen?

Vad tycker du är en rimlig summa för Maguire?

– Jag kan kanske sträcka mig till 100 miljoner kronor. Egentligen vill jag säga 50 miljoner, men den summan gick Benjamin Nygren för när han lämnade Blåvitt och skrev på för Genk. Och vad hade Nygren gjort? Fyra mål i allsvenskan typ. Nej, det är helt sjukt.

”Klart Lindelöf får det tufft”

Värvningen betyder alltså att 26-åringen gör Victor Nilsson Lindelöf sällskap i Uniteds försvarslinje.

– Jag gillar det. Jag älskar det faktiskt, har svensken tidigare sagt om konkurrenssituationen.

Glenn Hysén tror att Lindelöf kan få det tufft att ta en plats i startelvan.

– Jag tycker inte att Lindelöf har gjort bort sig, han har varit klart godkänd. Men när man värvar in en gubbe för 950 miljoner så måste den spelaren starta, så är det bara. Sedan är jag inte helt säker på vem som ska spela bredvid Maguire, vi får se. Klart som fan det kan bli tufft för Lindelöf nu, avslutar profilen.

Manchester United inleder Premier League-säsongen mot Chelsea på söndag, klockan 17.30.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE