Juventus åttonde raka Scudetto säkrad

Uppdaterad 2019-07-16 | Publicerad 2019-04-20

Överraskande CL-uttåg mot Ajax i veckan.

Nu tar Juventus sin åttonde raka Scudetto – en titel som gör Cristiano Ronaldo historisk.

Jag kommer stanna i Juventus nästa säsong, det är 1000 procent säkert, säger portugisen efter matchen.

Det räckte med en poäng – La Vecchia Signora tog tre.

Juventus har säkrat sin åttonde raka Serie A-titel efter 2–1 hemma mot Fiorentina.

Men hoppet om ett titelfirande på påskafton sattes tidigt i gungning då Fiorentinas Nikola Milenkovic sköt in 1–0 på retur efter fem minuter. Giganten var i tidigt underläge och riskerade att, precis som förra helgen mot Spal, tvingas skjuta upp firandet ytterligare någon omgång.

Vände på en kvart

Juventus pushade hårt för att återta taktpinnen och efter 37 minuter slängnickade Alex Sandro in kvitteringen på hörna från Miralem Pjanic.

Tidigt i den andra halvleken, drygt en kvart senare i effektiv speltid, löpte Cristiano Ronaldo fri på högerkanten. Portugisen skickade in ett hårt och lågt inlägg framför mål där German Pezzalla satte fram foten – men stötte in bollen i eget nät.

2–1 var ett faktum.

Cristiano Ronaldo historisk

Därmed tog Juventus sin åttonde raka Scudetto och den 35:e i klubbens historia.

Cristiano Ronaldo blir dessutom den förste spelaren någonsin att vinna Premier League (med Manchester United), La Liga (med Real Madrid) och Serie A (med Juventus).

Efter matchen bekräftade Ronaldo sina framtidsplaner:

– Jag kommer stanna i Juventus nästa säsong, det är 1000 procent säkert, säger han enligt Sky Sports-medarbetaren Fabrizio Romano.

”Överlägsen säsong”

– Säsongen har varit alldeles överlägsen, säger experten Vicki Blommé i Strive efter matchen.

– Nu får de äntligen ha sin segerfest, på hemmaplan dessutom, fortsätter hon.

87 poäng räckte för att säkra titeln redan i omgång 33, med fem matcher kvar att spela i Serie A.