Han missade två matcher på grund av skada.

Men mot Düsseldorf var Erling Braut Haaland tillbaka för Dortmund – och gjorde avtryck direkt.

Norrmannen blev stor matchhjälte när han nickade in 1–0 i matchens sista minut.

Dortmund behövde vinna för att inte ge Bayern München möjligheten att säkra titeln senare under lördagskvällen. Men mot Düsseldorf – ledda av tidigare Malmötränaren Uwe Rösler – var det ingen sprudlande offensiv Dortmund visade upp.

I ett försök att ändra på det byttes Erling Braut Haaland in i den 61:a minuten. Fyra minuter senare var han inblandad i förarbetet till Raphael Guerreiros mål. Men det var ett mål som dömdes bort efter att VAR hittade en hands på portugisen.

”Väldigt skönt”

I matchens absoluta slutskede klev dock Haaland fram. Manuel Akanji lyfte in en boll till Haaland i straffområdet som med ryggen mot målet lyckades vrida sig runt och nicka in 1–0.

– Jag visste att laget behövde någon på topp och jag väntade bara på min chans. Jag fick den som tur var på slutet och det blev mål. Det var väldigt skönt, säger 19-åringen efter matchen enligt norska VG.

Tränaren skadad?

Som sig bör efter ett sent avgörande brast Dortmund ut i ett vilt jubel. Men en som kanske jublade lite väl vilt var tränaren Lucien Favre. På tv-bilderna syns Favre hoppa runt i ett rejält glädjerus innan det hugger till rejält i benet varpå tränaren haltar ut ur bild.

Ludwig Augustinsson och Werder Bremen kämpar för överlevnad och behövde vinna borta mot jumbon Paderborn.

Och nog vann man alltid.

Segersiffrorna skrevs till hela 5–1. Augustinsson, som tidigt blev varnad, byttes ut i 76:e minuten.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se