Lazio vände och vann mot Inter – tar rygg på Juventus

Immobile satte 26:e målet på 24 matcher

Uppdaterad 2020-02-17 | Publicerad 2020-02-16

Det huvudsakliga målet är en Champions League-plats.

Men efter 2–1 mot Inter är Lazio ny tabelltvåa, en poäng bakom Juventus, och siktet är högt inställt.

– Varför inte gå för Scudetton? säger matchhjälten Sergej Milinkovic-Savic enligt Football-Italia.

I den första halvleken var Milinkovic-Savic en pangträff i ribban från att ge Lazio ledningen. I stället var det Inter som skulle slå till först, och det var ett nyförvärv som klev fram.

Ashley Young, som kom från Manchester United i januari, satte sitt första mål i Inters tröja. Engelsmannen fick bollen till sig i straffområdet, slog till på volley och fick se bollen studsa upp i nättaket.

Skyttekungen klev fram

Inter behöll ledningen halvleken ut men endast fem minuter in i andra halvlek föll Ciro Immobile i Inters straffområde. Straff tilldömdes och Lazios – och Serie A:s – skyttekung förvaltade själv bollen i nät. Det var italienarens 26:e mål på 24 Serie A-matcher.

Sergej Milinkovic-Savic tog 20 minuter senare revansch för ribbträffen i första när han satte slutresultatet 2–1 efter en hörna.

19 raka utan förlust

Tre blytunga poäng innebär att Lazio tar klivet förbi Inter och upp på andra plats i Serie A, endast en poäng efter Juventus. Det italienska huvudstadslaget har även 19 raka matcher utan förlust.

– Ett mål som vi känner att vi måste uppnå är en plats i Champions League, men om vi är här uppe när säsongen går mot sitt slut, varför inte gå för Scudetton? säger Milinkovic-Savic enligt Football-Italia.

Inter är efter förlusten trea, tre poäng bakom Juventus.