Bröt ryggraden under polisingripande

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Belarusiske fotbollsspelaren Sergej Kazeka har fått en fraktur på ryggraden efter att ha gripits av polis under protesterna i Minsk, uppger oppositionella telegramtjänsten Nexta Live.

Det var i samband med de pågående demonstrationerna mot sittande presidenten Aleksandr Lukasjenko som polisen ska ha gripit Sergej Kazeka så våldsamt att han brutit ryggraden vid den tredje kotan och skadat njurarna.

34-åringen är tvåfaldig inhemsk cupsegrare och dubbel lettisk mästare men spelar nu som mittfältare i andraliga-laget Krumkachy Minsk. Enligt Nexta Live greps han och lagkamraten Pavel Rossolko misstänkta för att ha vandaliserat en polisbil. Båda har nekat och sagt att de bara hamnat mitt i protesterna på väg hem från träning.

Båda fördes till polisstationen efter gripandet men Sergej Kazeka ska senare ha fått föras med ambulans till sjukhus för sina skador.

KHL mitt i kaoset

Protesterna i Belarus har pågått ända sedan sittande presidenten Aleksandr Lukasjenko omvaldes efter misstänkt valfusk den 9 augusti. Samtidigt som protesterna pågår fortsätter ligaspelet i de inhemska idrotterna.

På torsdag inleds KHL-säsongen och finska Jokerit, med fyra svenskar i laget, ska spela sin premiär på bortais mot Dinamo Minsk där Adam Almqvist spelar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN