Uppdaterad 2020-07-22 | Publicerad 2020-07-21

De närmar sig Europaplats.

De har superform.

Och Zlatan Ibrahimovic såg till att Milan behöll den när han blev stor matchvinnare mot Sassuolo.

Sista matchen före coronauppehållet – förlust hemma mot nedflyttningshotade Genoa. Efter coronauppehållet – sju segrar och två oavgjorda i Serie A.

Den som såg till att AC Milan undvek förlust för nionde matchen i följd var Zlatan Ibrahimovic. Borta mot Sassuolo gjorde han båda målen i 2–1-segern.

Där svensken spräckte nollan efter knappa tjugo minuters spel, turken Hakan Çalhanoğlu slog ett inlägg mot straffområdet, där fanns Ibrahimovic som nickade in 1–0. En ledning som Milan bevarade till 42:a matchminuten, då kvitterade Francesco Caputo från straffpunkten med sitt 19:e ligamål för säsongen.

Men under de tillagda minuterna i första halvlek tog de svartrödrandiga ledningen på nytt, och återigen var det Ibrahimovic som satte målet. Precis som vid det första var det Çalhanoğlu som stod för passningen, den här var en djupledsboll fram till 38-årige anfallaren som rundade målvakten innan han petade in 2–1 till Milan. Första gången sedan 2012 som Ibrahimovic gör två mål under första halvlek i en Serie A-match.

Nära hattrick

Milan fick spela hela andra halvlek med en man mer eftersom Mehdi Bourabia drog på sig sitt andra gula kort precis före halvtidsvilan. Trots att de var elva mot tio i 45 minuter blev det inga fler mål för varken Milan eller Ibrahimovic som hade flera utmärkta lägen för att fullborda sitt hattrick.

2–1-seger för Ibrahimovics Milan som klättrar upp, om än möjligen temporärt, på en femteplats. En placering som ger spel i Europa League nästa säsong. Milan har en respektive tre poäng fler än Roma och Napoli som har en match färre spelad.

– Vi vann en svår match mot ett lag som spelar bra, vi gör bra grejer, men det är inte slut än. Vi vill bli femma, säger Zlatan Ibrahimovic till Sky Sports efter matchen.

Ibrahimovic har nu på femton matcher gjort sju mål och fyra assist den här Serie A-säsongen.