AIK:s målvakt (!) stod för en assist

...men sen straff räddade Varberg

Publicerad 2020-07-19

AIK tappade poäng mot Varberg.

Men mest anmärkningsvärt var att målvakten Jakob Haugaard noterades för en assist.

– Hans fot ska inte underskattas, säger Henok Goitom i Dplay.

AIK Fotboll

Det var vid Goitoms 1–0-mål i den tolfte minuten som Haugaard noterades för assisten. Hans monstruösa rensning flög hela vägen ner till – och förbi – Varbergs keeper Stojan Lukic, som missbedömde bollbanan helt.

– Jag trodde först att bollen skulle bli för lång, så jag tänkte faktiskt vända och löpa hem, berättar Goitom för Dplay.

Det gjorde han inte.

I stället snappade han åt sig bollen och tryckte in 1–0 från snäv vinkel.

Stojan Lukic stod för en jätteblunder mot AIK.

Tabbe av Lukic

Målet kan ha varit säsongens hittills märkligaste. Och Stojan Lukic får nog ta på sig det.

– Det är ett ingripande vi måste ifrågasätta, konstaterar experten Pär Hansson i Dplay.

Men det hade aldrig gått utan Haugaards enorma kraft i vänsterdojan.

– Man ska inte underskatta Jakobs fot. Den är riktigt bra…, säger Henok Goitom.

Straff i slutet

I den 23:e minuten kvitterade Hampus Zackrisson till 1–1. Men AIK såg ändå ut att få med sig alla tre poäng. För i den 75:e minuten klev 18-årige jättetalangen Paulos Abraham fram och bombade in 2–1.

Men det räckte inte.

I den 88:e minuten fick Varberg straff och från elvameterspunkten var Astrit Seljmani iskall och tryckte in 2–2, vilket blev slutresultatet.