PSG vidare efter otrolig vändning

”Fruktansvärt tungt för Atalanta”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Minuter från en sensationell skräll – då tappade Atalanta allt.

PSG vände och vann efter mål i 90:e och 93:e, och är därmed vidare till semifinal i Champions League.

– Att förlora fanns aldrig i mina tankar, säger Neymar efteråt.

De vitt skilda förutsättningarna mellan Atalanta och PSG kan exemplifieras på många olika sätt, men ett faktum som talar sitt tydliga språk är detta: Neymar har högre årslön än vad hela Atalantas A-lagstrupp har tillsammans.

Ändå var det Glenn Strömbergs gamla klubb som var på väg mot en semifinalplats i Champions League, för när klockan stod på 89:34 ledde Atalanta fortfarande med 1–0 (efter ett tidigt mål av Mario Pasalic).

Då kom kollapsen.

”Fruktansvärt tungt”

Den brasilianska mittbacken Marquinhos fick in kvitteringen, och i den tredje tilläggsminuten fullbordade inbytte Maxim Choupo-Moting vändningen till 2–1.

– En fruktansvärt tung förlust för Atalanta, säger Glenn Strömberg i Viasat.

Efteråt var Atalanta-spelarna besvikna, men ändå inte helt knäckta.

– Det är synd för lagets och stadens skull, men vi får lov att blicka framåt och se det här som en lärdom inför nästa CL-säsong, säger målskytten Mario Pasalic till Sky.

Första på 25 år

PSG, som med sina Qatar-baserade ägare investerat miljarder och åter miljarder i sin spelartrupp de senaste decenniet, har därmed brutit sin förbannelse och tagit sig till semifinal i Champions League för första gången sedan säsongen 1994/95.

– Att åka ut fanns aldrig i mina tankar. Inget kommer stoppa mig från att tro att vi ska gå till final. Det var tufft, men vi har ett bra flyt just nu. Vi har en grym trupp med en väldigt familjär stämning. Det fanns inte på kartan att vi skulle bli utslaget i kväll, säger Neymar i tv-intervjun med RMC efteråt.

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.