Norrköpings mardröm – straffmiss, förlust och dubbla skador

Publicerad 2022-10-15

Straffmiss, förlust och dubbla skador.

IFK Norrköping vill nog snabbt glömma bortamatchen mot Sirius.

Det har varit ett tungt år för IFK Norrköping. Efter svaga resultat och ett tränarbyte under säsongen ligger laget på den nedre halvan av tabellen.

Under lördagskvällen åkte Peking på ytterligare smällar i matchen borta mot Sirius. I den 22:a minuten tvingades Viktor Agardius bryta på grund av en skada. Några minuter innan halvtidsvilan var olyckan även framme hos Arnór Traustason, som såg ut att skada axeln.

Däremellan hade Aron Bjarnason dunkat in 1–0 till Sirius. Tashreeq Matthews utökade sedan hemmalagets ledning i den första halvlekens slutskede.

Missade straff

I den andra halvleken fick Peking chansen att reducera från straffpunkten. Jonathan Levi tog hand om den – och prickade ribban.

Några fler mål blev det inte heller, och med det passeras Norrköping av Sirius i tabellen. Uppsalalaget ligger nu på elfte plats i allsvenskan, medan Peking är tolva. Efter åtta matcher utan seger lyckades Sirius till sist plocka en efterlängtad vinst.

– Det är en jättebra dag på jobbet. Jag hade hade varit en åsna om jag sa att det här inte betydde mycket, säger tränaren Daniel Bäckström till Discovery.