Svenska hjälten spelade skadad

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Foto: PONTUS ORRE

Målvakten Hedvig Lindahl stod sista halvtimman av OS-finalen med en liten skada.

Tillbaka i landslaget igen har hon inte spelat en minut sedan äventyret i Rio.

– Det drog till i finalen i samband med att de gjorde 2-0, berättar målvakten.

Hon blev en av landslagets stora hjältinnor under OS. Men tiden efter har inte varit sportsligt lika festlig för Hedvig Lindahl.

Målvakten har missat alla matcher med sitt Chelsea efter OS-finalen.

Hon berättar i samband med samlingen i Göteborg att hon fick en känning i baksidan av låret under själva OS-finalen mot Tyskland och att skadan gjorde sig påmind den sista halvtimman.

– Det drog till. Det gick att spela, men det påverkade mig lite. Jag kände det, jag tänkte på det i matchen men kände att det var inte så farligt att jag skulle byta, säger Hedvig Lindahl.

”Tror inte det märktes”

Men var du påverkad så det hindrade ditt spel?

–Jag stod och tänkte att det kanske var bättre att ha kvar byten för taktiska anledningar istället för att byta för en så liten grej... Jag tror inte att man märkte det i mitt spel heller, säger hon.

Väl hemma i England igen har hon ägnat tiden åt rehabilitering, men är nu spelbar inför EM-kvalet mot Slovakien på torsdag. Seger där och Sverige är klart för EM i Nederländerna nästa år.

– Jag kunde ha spelat i går, men det blev inget spel och jag har bara haft en ren träningsvecka då jag tränat alla pass fullt. För mig har det mest handlat om att komma tillbaka i fysisk form. Men jag känner mig nu absolut i form för att konkurrera. Jag är redo för att spela, säger hon.

Schelin på kryckor

En som sanolikt missar matchen däremot är anfallaren Lotta Schelin som kom till träningen i Göteborg på kryckor efter en rejäl stukning.

Mittbacken Linda Sembrant är också osäker för en överansträngning i höftböjaren medan mittfältaren Elin Rubensson, som körde rehab på träningen för en lättare översträckning i ena knät, har en ljusare prognos.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.