Pontus Jansson var inblandad i två mål framåt.

Då tog Brentford en skrällpoäng mot Liverpool i en galen match som slutade 3–3.

– De förtjänade varje mål, säger Jürgen Klopp.

Visst, nykomlingar, men Pontus Janssons mannar har övertygat inledningsvis i ligaspelet. Och Brentford bjöd också upp till rejält motstånd mot Premier League-jätten Liverpool i kväll.

Första halvleken var en frejdig historia när två bollar mot varsitt mål räddades på mållinjen innan Brentford spräckte målnollan.

Efter en fräck frisparksvariant kom ett inspel mot en helt ren Pontus Jansson centralt i straffområdet. Svensken sträckte ut, men nådde inte bollen, som dock rullade vidare och vid bortre stolpen kunde Ethan Pinnock stöta in 1–0.

Dundrade bollen i ribban

Men bara fyra minuter senare nådde Diogo Jota högst på ett inlägg och nickade in kvitteringsbollen.

I andra halvlek tog Liverpool kommandot direkt och i 54:e minuten hade laget vänt matchen.

Mohamed Salah tog emot en hög djupledsboll och placerade in sitt 100:e mål i Liverpool-tröjan fram till 2–1, dock misstänkt offside men som senare kunde godkännas efter VAR-granskning.

Brentford vägrade att ge sig.

Och Pontus Jansson hade inblandning även i London-klubbens 2–2-mål.

Från nära håll dundrade den svenske mittbacken upp bollen stenhårt i ribbans undersida, men returen kunde Vitaly Janelt nicka in.

Sent kvitteringsmål

Liverpool skulle ta ledningen kort därpå igen. I den 67.e minuten skickade nämligen Curtis Jones i väg en missil utanför straffområdet och bollen borrade sig, via Brentford-försvarare, in i nätmaskorna.

Men ”The Bees” skulle ändå få sista ordet i den galna matchen.

Yoane Wissa höll sig framme i den 82:a minuten och fastställde slutresultatet 3–3 och en skrällpoäng för Brentford.

– Jag är inte säker på att jag gillade det, men det var en galen åktur. De förtjänade varje mål för sättet de spelade. Vi kunde inte hantera de långa bollarna i dag, säger Jürgen Klopp enligt Premier Leagues hemsida.