Stina Blackstenius nätade för Arsenal men det räckte inte och Magdalena Eriksson fick lyfta bucklan för Chelsea.

Chelsea blev först någonsin att vinna ligan tre år i rad.

– Det här är den överlägset bästa ligasegern, säger tränaren Emma Hayes till Sky Sports.

Arsenal FC

Med en halvlek kvar av Women’s Super League var Arsenal ligamästare.

Arsenal hade 0–0 borta mot West Ham samtidigt som Chelsea låg under hemma mot Manchester United, vilket gjorde att Arsenal hade guldet på målskillnad.

I andra halvlekens första minut satte Chelsea – med Magdalena Eriksson och Jonna Andersson från start – dock ner foten rejält.

Två drömmål av Sam Kerr

Bollen studsade ut till Sam Kerr vid straffområdeslinjen och den australiska stjärnan fick på en drömträff som Man United-målvakten Mary Earps inte hann reagera på.

– Jag gör inte så många mål med vänsterfoten. Jag bara såg den komma, träffade den och den gick in, säger Sam Kerr till Sky Sports.

2–2-målet innebar proppen ur för Chelsea som tog ledningen med både 3–2 och 4–2.

Sam Kerrs 4–2-mål var om möjligt ännu snyggare än hennes första. Med ryggen mot mål tog hon ner bollen på bröstet innan hon vände sig om och lobbade den över Mary Earps på halvvolley.

Stina Blackstenius målskytt

Chelseas ledning stod sig och Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic blev mästare i Women’s Super League.

– Jag bryr mig inte om vem som gör mål i dag, vi är mästare och det är allt som spelar roll, säger Sam Kerr.

Chelsea är nu den första klubben som vunnit ligan tre år i rad.

Samtidigt som Chelsea säkrade titeln gjorde Stina Blackstenius vad hon kunde för Arsenal mot West Ham.

Blackstenius byttes in i andra halvlek och placerade in Arsenals 1–0-mål med sin första touch på bollen. Laget vann med 2–0 men Blackstenius och tränaren Jonas Eidevall får nöja sig med silver.