Uppgifter: Hurtig på väg till England

Trots ett relativt färskt kontrakt med Juventus kan Lina Hurtig vara på väg bort från den italienska klubben.

Uppgifter i Italien gör gällande att en engelsk klubb ska ha lagt bud på landslagsanfallaren – och att hon är villig att lämna.

Det är Gazzetta dello Sports Giovanni Albanese som under lördagsförmiddagen skriver att Lina Hurtig är aktuell för en flytt till Womens Super League.

Vilken engelsk klubb det rör sig om är fortfarande höljt i dunkel, men ett bud på 125 000 euro, cirka 1,3 miljoner svenska kronor, ska ha kommit till Juventus.

Dessutom ska Hurtig själv, trots ett färskt nypåskrivet kontrakt över 2024, vara villig att röra på sig, skriver Albanese.

Serie A Femminile har till årets säsong blivit professionell vilket innebär att köpande klubb måste komma överens med den säljande om köpesumman.

Hurtig har fortfarande inte anslutit till Juventus försäsongsstart och saknades under lagets träningsläger i Schweiz. Linda Sembrandt och Amanda Nildén är på plats sedan tidigare.


Följ med Sportbladets Premier League-podd till London –läs mer HÄR


Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.