Inhoppare sänkte Asllanis PSG på stopptid

För Kosovare Asllani slutade Champions League-finalen med tårar.

Svenskan och hennes Paris Saint-Germain föll med 1–2 mot Frankfurt.

– Det är en jätteskön känsla, säger matchhjälten Mandy Islacker till Eurosport.

Det var upplagt för en riktig fotbollsfest på Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark i Berlin, men i den första halvleken var det bara Frankfurt som ville dansa.

Tyskorna, som utklassat allt motstånd fram till titelmatchen, styrde spelet, uppträdde aggressivare än PSG och utdelningen skulle komma.

Matchen hade pågått i en dryg halvtimme när lagkaptenen Kerstin Garefrekes fick skottläge utanför straffområdet. Avslutet blev ett perfekt inspel till Célia Sasic, som nickade in ledningsbollen bakom PSG:s polska landslagsmålvakt Katarzyna Kiedrzynek. Det var den 26-åriga skyttedrottningens 14:e mål under Champions League-säsongen, vilket gör henne historisk.

En riktig kalldusch

Målet gav tyskorna ännu mer energi. Åskådarna väntade på att Frankfurt skulle dryga ut ledningen, men fem minuter före pausvilan kom kallduschen – och det var PSG:s Kenza Dali som höll i munstycket.

Hon slog en kort vänsterhörna till Kosovare Asllani, fick tillbaka bollen, tittade upp och såg Marie-Laure Delie närma sig bortre stolpen. Inlägget var perfekt, nicken likaså och plötsligt stod det 1-1 på resultattavlorna.

Frankfurt pressade tillbaka PSG även i den andra halvleken. Sasic fick ett friläge, Verónica Boquete hade chansen att trycka in 2-1-målet efter hörna - men hjälten satt på avbytarbänken.

Mandy Islacker stor hjälte

Hon heter Mandy Islacker, blev inbytt i 66:e spelminuten och presenterade sig genom att skicka i väg ett kanonskott som strök ribban. När hon inte lyckades överlista Katarzyna Kiedrzynek med styrka, gjorde hon ett nytt försök med känsla. På stopptid, i den 92:a minuten, smekte hon in segermålet.

– Jag försökte bara få en så ren träff som möjligt och fick se bollen gå i mål. Vi ville verkligen avgöra och slippa en förlängning, säger Islacker till Eurosport.

Frankfurt har nu vunnit Champions League, och föregångaren Women's Cup, vid inte mindre än fyra tillfällen. Den tyska storklubben vann premiärupplagan 2002 och spelade hem titlarna även 2006 och  2008.

Läs Banks analys: ”Ett litet steg tillbaka för damfotbollen”