Leicester fortsätter falla

Uppdaterad 2020-07-02 | Publicerad 2020-07-01

Ännu ingen seger för Leicester sedan ligan återupptogs.

Nu tätnar kampen om Champions League-platserna i Premier League.

Leicesters svaga omstart fortsätter. Borta mot Everton förlorade tabelltrean med 1–2, och laget har fortfarande noll vinster sedan fotbollen började igen i England – två kryss och två förluster, varav en är i FA-cupen.

På Goodison Park spräckte Richarlison nollan efter tio minuters spel när han hanterade Anthony Gordons låga inlägg från vänster och Evertons brasse vinklade in 1–0. Kort därefter dubblade hemmalaget överläget.

Efter videogranskning tilldömdes Everton en straff på grund av hands på defensive mittfältaren Wilfred Ndidi i en nickduell. Islänningen Gylfi Sigurdsson utnyttjade fasta situationen från elva meter – 2–0 Everton.

Leicester genomförde två byten i halvtid, det ena gav effekt direkt. Kelechi Iheanacho reducerade efter endast sex minuter på planen. Men kvitteringen uteblev för Leicester.

2–1-seger för Everton, ett resultat som även bland andra Manchester United, Wolves och Chelsea gläds åt. Tabellfemman och tabellsexan United och Wolves har nu tre poäng upp till Leicester och fyran Chelsea missade chansen att klättra förbi och är fortfarande en poäng bakom eftersom Londonklubben förlorade derbyt mot West Ham.

Topp fyra i Premier League får en plats i nästa säsongs Champions League, men tvåan Manchester City går miste om sin om inte lagets överklagan mot treåriga avstängningen går igenom i idrottens skiljedomstol, Cas.