Victor Nilsson Lindelöf blev utbytt när Manchester United slog Chelsea i ligacupen.

Ett taktiskt byte, menar Ole Gunnar Solsjkaer.

– Jag behövde ta ut en mittback, säger tränaren i norska Viasat.

Manchester United är vidare till kvartsfinal i ligacupen.

Borta mot formstarka Chelsea stod Ole Gunnar Solskjaers gäng för en skräll - och den fullbordades tack vare Marcus Rashford, som gjorde bägge målen.

Mål på straff

I den 25:e minuten satte han 1-0 från elva meter, vilket förmodligen var extra glädjande för United som bränt en hel del straffar den här säsongen och så sent som i helgen missade två stycken i en och samma match (mot Norwich).

– Om vi tränat på straffar i veckan? Nej, vi tränade tillräckligt mot Norwich…, skrockade Solskjaer inför matchen.

Rashfords andra mål var en drömfrispark från dryga 30 meter och betydde 2-1 till United.

– Den frisparken påminde om Cristiano Ronaldo, eller hur? Jag har sett honom göra så på träning, säger Solskjaer.

Lindelöf utbytt

Dessförinnan hade Michy Batshuayi kvitterat för Chelsea efter att till synes enkelt ha sprintat förbi både Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf.

Ingripandet från Uniteds mittlås gick definitivt att ifrågasätta, men ett ännu större samtalsämne var det faktum att svensken blev utbytt kort därpå.

Enligt Manchester Evening News handlade det om en skadekänning. Så lät det dock inte på Ole Gunnar Solskjaer efter matchen.

– Vi hade det tufft i inledningen av andra halvlek. Jag funderade på att ta ut en mittback tidigare, och när de fick sitt 1-1-mål var jag tvungen att göra det. Efter bytet fick vi bättre grepp om mittfältet, säger United-tränaren till norska Viasat.