Jumbon chockade Man City i ligacupen

Uppdaterad 2023-02-09 | Publicerad 2023-01-11

Det blir inte kvadrupla titlar för Manchester City den här säsongen.

Southampton chockade det stjärnspäckade laget på Saint Mary's Stadium och vann ligacupens kvartsfinal med 2–0.

Senare under onsdagskvällen lottades ligacupens semifinaler.

Manchester City har vunnit den engelska ligacupen tre av de fyra senaste säsongerna men det blir ingen titel i cupen 2022/2023.

Southampton ligger sist i Premier League men tog en tung hemmaseger mot Manchester City under onsdagskvällen.

”Det är enormt”

Sékou Mara inledde målskyttet i den 23:e minuten och fem minuter senare utökade Moussa Djenepo med ett något märkligt mål. Djenepo noterade att City-målvakten Stefan Ortega plötsligt befann sig långt ut från sin målbur och kunde lugnt och behärskat lyfta bollen över den tyske målvakten.

I den andra halvleken bytte tränaren Pep Guardiola in tyngre artilleri i form av Kevin De Bruyne och Erling Braut Haaland men det räckte inte till någon reducering.

– Det bättre laget vann. Vi spelade inte bra. Man kan starta dåligt och komma tillbaka i många matcher men vi gjorde inte det, säger Pep Guardiola till BBC.

Southamptons målvakt Gavin Bazunu jublade efter slutsignalen.

– Det är enormt, för hela laget. Vi har jobbat hårt med vår nye tränare (Nathan Jones) för att bli svårslagna. Vi måste vara ett svårt lag att möta, säger Bazunu till Sky Sports.

De möts i semifinalerna

Det blev ett dramatiskt avgörande på straffar i kvartsfinalen som spelades i ösande regn mellan Nottingham Forest och Wolverhampton. Där vann hemmalaget och tog sig till semifinal.

Sedan tidigare är Manchester United och Newcastle vidare till semifinalerna som lottades sent under onsdagskvällen.

Nottingham Forest möter Manchester United på hemmaplan och Southampton tar emot Newcastle.