Publicerad 2021-01-13

Mauricio Pochettino har tagit sin första titel med Paris Saint-Germain.

De segrade i finalen i supercupen mot Marseille med 2–1.

Neymar blev matchhjälte när han avgjorde på straff.

Paris Saint Germain hade, med Thomas Tuchel vid styret, tagit sig till final i den franska supercupen.

Men den 3 januari tog Mauricio Pochettino över som tränare för laget, och efter tio dagar har han tagit sin första titel. På Parc de Princes besegrade de Marseille med 2–1 i finalen.

Neymar matchhjälte

I slutet av första halvlek tog PSG ledningen genom Mauro Icardi. Länge stod det 1–0 i matchen. Först i 85:e minuten utökades ledningen, när det efter VAR-granskning konstaterades att PSG skulle tilldelas straff.

Neymar, som hade inlett matchen på bänken, men nyligen hade klivit in på plan, satte säkert 2–0 från straffpunkten.

Och tur var det för PSG. Bara fyra minuter senare reducerade Marseille till 2–1, genom Dimitri Payet. Fler mål än så bjöd inte finalen på och Paris Saint Germain stod som segrare i supercupen.