Uppdaterad 2021-06-05 | Publicerad 2020-12-05

RB Leipzig skakade Bayern München.

En av förgrundsfigurerna: Emil Forsberg.

Svensken gjorde både mål och assist i den galna 3–3-matchen.

Emil Forsberg var högst bidragande till att RB Leipzig fick med sig en överraskande poäng borta mot Bayern München. Svensken gjorde ett mål och en assist under de drygt 60 minuter han var på planen.

Leipzig tog ledningen i den 19:e minuten. Efter en strålande framspelning av Forsberg och en misslyckad utrusning av Manuel Neuer kunde Christopher Nkunku läckert runda målvakten och rulla in ledningsmålet.

Men en kvart senare hade Bayern vänt på steken.

Och målfesten bara fortsatte...

Foppas första nickmål

I den 36:e minuten kvitterade Justin Kluivert med sitt första ligamål. I inledningen av andra halvlek klev 29-åringen in i handlingen igen då han, helt omarkerad i straffområdet, gav gästerna ledningen. Det var Foppas första nickmål någonsin i Bundesliga.

Men det räckte inte till seger.

I den 75:e minuten kvitterade Bayern till 3–3 (slutresultatet) via Thomas Müller, som gjorde sitt andra för kvällen.

Det oavgjorda resultatet gör att Bayern München behåller ledningen i Bundesliga två poäng före just RB Leipzig.

Efteråt kommenterade Forsberg till klubbens hemsida.

– Det var en riktigt bra match idag med två lag som ville vinna. Det var fantastiskt att vara på planen idag. Ett fotbollsproffs lever för matcher som detta.