Galen målkavalkad när Man City krossade Leipzig

Publicerad 2021-09-15

Emil Forsbergs RB Leipzig förlorade till slut med 6–3 i en galen målkavalkad mot Manchester City.

Leipzigs Nordi Mukiele stod bland annat för en jätteblunder när han nickade in bollen i eget mål.

Det var en minst sagt händelserik tillställning när Manchester City vann mot Emil Forsbergs RB Leipzig med hela 6–3.

Efter bara en kvart spelat så nickade Citys Aké in matchens första mål.

Efter 28 minuter spelat så stod Leipzigs back, Nordie Mukiele för en rejäl blunder då han skulle göra en hemåtnick. Men det blev en miss i kommunikationen mellan honom och målvakten Gulacsi och nicken landade i eget mål.

Fem mål i andra halvlek

Leipzig reducerade genom Cristopher Nkunku efter 42 minuter, framspelad av svenske stjärnan Emil Forsberg som utöver det hade en tung afton och blev utbytt efter 61 minuter.

City svarade snabbt. Precis före pausvilan bombade Riyad Mahrez in 3–1.

I den 51:a minuten reducerade återigen Nkunku. Men City skulle ännu en gång svara snabbt. Jack Grealish satte 4–2 i den 56:e.

Nkunku gjorde sitt tredje mål för matchen i 73:e minuten, men historien skulle upprepa sig. Cancelo utökade Citys ledning bara två minuter efter Leipzigs reducering.

Gabriel Jesus fastställde till slut slutresultatet i 85:e minuten, 6–3 i den galna matchen.

– Vi släppte in för enkla och onödiga mål. Vi kom inte riktigt ikapp på grund av det. Det är ingen bra känsla nu efter matchen, säger Emil Forsberg till Cmore.