Anders Svensson om ”Let’s dance”: Behövde pengarna

Publicerad:
Uppdaterad:
Anders Svensson med danspartnern Maria Zimmernan.
Foto: CAROLINA BYRMO
Anders Svensson med danspartnern Maria Zimmernan.

FOTBOLL

Han tackade nej fyra gånger.

Men när frågan om ”Let’s dance” kom en femte gång tackade Anders Svensson ja. I podcasten ”Nemo möter en vän” berättar han varför:

– Det avgörande var pengarna, helt klart.

När Sveriges meste landslagsspelare Anders Svensson, 44, tackade ja till att vara med i vårens upplaga av ”Let’s dance” var han tydlig med att det inte var helt bekvämt.

– Det är något som jag aldrig gjort. Jag har inte dansat sedan mellanstadiet och då var det en tryckare. Det känns utmanade minst sagt, sa han i TV4:s Efter fem.

I Nemo Hedéns podcast ”Nemo möter en vän” berättar han att det var femte gången gillt för produktionen. Och att det inte direkt handlade om kärleken till dansen när han väl tackade jag.

– Det avgörande var pengar, helt klart. Annars hade jag aldrig tackat ja. Jag hamnade i en situation med mitt företag där jag satsat mycket pengar på ett fotbollskoncept från USA (fotbollsträningscentret Toca) här i Sverige. Jag investerade allt i mitt bolag och lite till och det är tufft att starta nytt så jag behövde få in pengar i bolaget, säger Anders Svensson.

Han tog hellre klivet in i dansvärlden än att ta av fotbollspengarna han sparat.

”Tror stenhårt på det”

– Det är klart att jag har mina fotbollspengar men jag försöker skilja på det privata och företagstillgångar, säger han.

– Jag tror stenhårt på det fortfarande men det har tagit längre tid att få in konceptet i Sverige än jag räknat med. Det tar tid att arbeta in. Så jag behövde pengar för att kunna fortsätta pumpa in pengar i det här konceptet för jag är övertygad att det kan utveckla svensk fotboll och få barn och ungdomar att röra på sig mer.

Väl i ”Let’s dance” tog sig Anders Svensson hela vägen tills det bara återstod tre deltagare.

– Jag är toknöjd, och att få leverera två danser som jag gjorde i dag gör också att man kan falla med flaggan i topp, sa han efter att ha röstats ut.

Podden släpps under måndagen, lyssna på den i sin helhet här.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.