Matchvinnaren om Blåvittfansens stöd: ”Helt sjukt”

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Foto: Anders Bjurö/TT

HELSINGBORG. Supportrarna var inte på plats på arenan.

Men IFK Göteborgs spelare hyllade fansen för deras stöttning utmed E6:an på resan mot Helsingborg.

– De var säkert på ett tjugotal broar. Det var helt sjukt, säger matchvinnaren Emil Holm.

IFK Göteborg har stängt allt fler träningar under de senaste åren. 2020 har dessutom avståndet till fansen ökat på grund av coronapandemin.

Men Blåvitt öppnade delvis sista träningen inför nyckelmatchen mot Helsingborg, stöttades av ett 100-tal supportrar på Kamratgården och under matchdagen kantades de 200 kilometrarna på E6:an till Olympia av återkommande hyllningar från supportrarna.

– Folk i bilar åkte förbi med halsdukar och flaggor. Det var en som nästa stack ut hela kroppen med flaggan, det var jävligt kul. De var säkert på ett tjugotal broar. Det var helt sjukt, säger Emil Holm, 20, som gjorde matchens enda mål på en nick efter hörna av Tobias Sana i 33:e minuten.

Hur upplevde du fansens initiativ?

– Helt underbart. Man får ju gåshud när bilen framför oss spelade musik och supportrarna stod från Kamratgården och på vägen ner hit. Det var helt underbart. Jag har ju varit supporter sedan jag var sju år, säger Holm.

Mattias Bjärsmyr om fansens stöd inför bottendramat:

– Fantastiskt. Det var samma i går på träningen. Vi har alltid varit bortskämda med bra stöd i IFK. Det var musik och folk på varenda bro, säger mittbacken.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.