Uppdaterad 2021-06-17 | Publicerad 2020-11-30

Dalma Maradona brast ut i smärtsamma tårar.

Spelarna i Boca Juniors firade målet framför familjens box på arenan.

Efter slutsignalen fortsatte hyllningarna på La Bombonera i Buenos Aires.

Boca Juniors spelade sin första match sedan Diego Armando Maradona gått bort, alla spelarna spelade matchen med Maradonas namn på ryggen.

För motståndet stod Newell’s Old Boys från Rosario som också är en av Maradonas tidigare klubbar.

Redan i den tolfte matchminuten gjorde Edwin Cardona 1–0 på en frispark och firandet blev känslostarkt.

Hela Boca Juniors lag placerade ut en Maradona-tröja framför familjens privata box och dottern Dalma Maradona grät hejdlöst och otröstligt.

Samlades efter matchen

Boca Juniors vann matchen med 2–0 efter att Edwin Cardona ökat på ledningen i den 20:e minuten.

Efter slutsignalen spelades låten Live is Life som förknippas starkt med Maradona i högtalarna över arenan.

Hela truppen samlades nedanför boxen och gav dottern ännu en ovation, med tårar i ögonen tog hon sig över hjärtat och svarade ”gracias”.

Starka känslor i Neapel

När Lionel Messi fastställde slutresultatet 4–0 i den 73:e minuten för Barcelona hemma mot Osasuna firade han genom att ta av sig matchtröjan och visa upp en Newell’s Old Boys-tröja med nummer 10, klubben som både Maradona och Messi har spelat för och tröjan är Maradonas riktiga.

Napoli vann med 4–0 hemma mot Roma i derby del sole och spelarna i hemmalaget hade Argentina-inspirerande matchtröjor.

I den tionde matchminuten stoppades spelet upp för att hedra Maradona, på balkongerna och gatorna runt om i Neapel hyllade folket honom med en lång applåd.