”Är en mix mellan Henke och Zlatan”

Lagerbäcks enorma hyllning

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Lagerbäck hyllar Haaland.
Foto: BILDBYRÅN
Lagerbäck hyllar Haaland.

Erling Braut Haaland, 20, tog Bundesliga med storm.

Nu hyllas han ordentligt av förbundskapten Lars Lagerbäck.

– Han är som en mix mellan Henke och Zlatan, säger Lagerbäck.

Norges landslag är på frammarsch med unga förmågor som Martin Ödegaard, 21, och Erling Braut Haaland, 20, i spetsen.

Lagerbäck av full av beundran för sin duo.

– Ödegaard är en spelare som kan göra vad som helst med bollen. Det enda han egentligen behöver utveckla är sitt huvudspel. Han har en grym blick för spelet och en förmåga att kontrollera det som händer på planen. För att vara en så teknisk spelare är han också väldigt bra defensivt. Han är en stark tvåvägsspelare, säger Lagerbäck i en intervju på Fifas hemsida.

Jämförs med ikonerna

Vad gäller Erling Braut Haaland ser han likheter med Sveriges kanske två största spelare genom tiderna: Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic.

– När det kommer till personlighet är han mer lik Henke, skulle jag säga. Men sett till hur han agerar ute på planen är han nästan som en mix mellan de två. En sak jag kan säga är att han är väldigt ödmjuk, trots att det har gått väldigt fort för honom de senaste åren. Han står med fötterna på jorden, säger Lagerbäck.

”Kan bli speciell”

Haaland gjorde 13 mål på 15 Bundesliga-matcher förra säsongen, men väntar fortfarande på sitt första mål i det norska A-landslaget.

– Han har vad som krävs för att bli en speciell spelare, det är jag helt övertygad om. Han är såklart redan extremt bra, men jag tror att han verkligen kan blomma ut till en världsklasspelare över kommande år, säger Lars Lagerbäck.

Norge möter Österrike i morgon (fredag) i Nations League.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.