Emery slår tillbaka: ”Freddie pratar med alla spelare”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Unai Emery försvarar sina språkkunskaper, Granit Xhaka sågas, Solskjær försvaras och så är Henrik Larsson fortfarande aktuell för tränarjobb.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Efter Bukayo Sakas succé mot Eintracht Frankfurt lyfte 18-åringen fram Arsenals assisterande tränare Fredrik Ljungberg som en stor anledning till hans egen utveckling. Framför allt eftersom Saka upplevde att det var betydligt enklare att kommunicera med svensken kontra Unai Emery. Den sistnämnde managern håller inte alls med om att hans engelska ibland brister. ”Nej, det tycker jag inte”, säger Emery. ”Jag har enskilda samtal med Bukayo. Freddie pratar också med alla spelare individuellt, inte enbart med Saka. Jag har videosessioner med engelska spelare, spanska, tyska, franska...”.

Emery menar att han rent språkmässigt har tagit stora kliv det senaste året. ”Min första dag pratade jag väldigt dåligt, mycket sämre än i dag. Men jag har fortsatt att prata och tycker att engelska är mycket bättre i dag. På en skala från ett till tio så kanske en sexa”.

1 av 2 | Foto: Magnus Wennman/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYR≈N

DAGENS SÅGNING

Att Granit Xhaka är utnämnd lagkapten i Arsenal har väckt mycket reaktioner. Jamie Redknapp ställer sig frågan till om spelaren ens får plats i Unai Emerys starkaste startelva: ”Kan dessutom en spelare som gör så många löjliga tacklingar och tar så många gula kort verkligen bära bindeln?”, undrar Redknapp.

Foto: GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

DAGENS FÖRSVARSTAL

Utifrån finns det kanske tvivel på Ole Gunnar Solskjær men när Manchester United-spelarna själva får frågor kring managern så håller sällan någon igen. Näst på tur att försvara norrmannen är Scott McTominey som ber alla att ha tålamod: ”Det tar tid för en ny manager, allt kommer inte falla på plats bara så där”, säger McTominey enligt Mirror. ”Vi visste att det skulle ta tid att hitta rätt manager efter Sir Alex och jag anser att vi har hittat den rätta i Ole”.

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS VARDY

Leicester ångar på i Premier League och pulvriserade Newcastle totalt under söndagen. 5–0 slutade matchen efter bland annat två mål från Jamie Vardy. Anfallaren står numera på 85 Premier League-mål och passerar därmed Cristiano Ronaldo i statistiken. Det tog dessutom Vardy 13 matcher färre att nå den siffran jämfört med portugisen.

DAGENS CITAT

”Det här är ett fantastiskt lag, ett av de bästa, men jag tror ändå att vår upplaga från säsongen 1987/88 hade slagit dem” – Mark Lawrenson om dagens Liverpool. Det krävs tydligen en hel del för att imponera på den femfaldige ligavinnaren.

DAGENS HENKE

Uppgifterna att Southend inte längre visade intresse för att anställa Henrik Larsson var felaktiga. När klubben föll mot Accrington satt svensken på läktaren och sågs sedan hoppa på ett plan kort efter matchen. Nu sägs han vara det hetaste alternativet att ersätta Kevin Bond som manager.

Guider internationell fotboll:

Allt om Champions league Allt om Europa league Allt om EM-kvalet herrar Allt om EM-kvalet damer

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN