I det svåra bortamötet mot Piteå blev nyförvärvet Karin Lundin poängräddare i slutminuterna.

Matchen slutade 1–1 uppe i Norrbotten.

Kif Örebro vann bägge fjolårsmötena mot Piteå.

I årets första möte såg de dock ut att gå mot förlust.

Efter 75 minuter tog hemmalaget ledningen genom inhopparen Cecilia Edlund, som varit på planen i tio minuter när hon slog till. Edlund kom fri med gästernas målvakt Moa Öhman och avslutade behärskat fram till 1–0. Hennes första mål sedan Piteås guldmatch mot Växjö i slutet av 2018.

Men när klockan stod på 83 minuter kom kvitteringen när Heidi Kollanen måttade ett inlägg på pannan på Karin Lundin som satte kvitteringen. Lundin, som är ny för säsongen i Kif Örebro, kommer senast från två säsonger i Göteborg.

Fler mål blev det inte i matchen och där med fick lagen dela lika på en poäng. Norrbottningarna vann sin premiärmatch, medan Örebro spelade oavgjort mot Eskilstuna.