Kritiken efter Uniteds förlust mot Arsenal

Arsenal vann stormötet med Manchester United.

Då sågas Uniteds backlinje.

– Vi måste rannsaka oss själva, säger Harry Maguire.

Arsenal FC

Det var ren och skär klasskillnad i den första halvleken på Emirates Stadium. Arsenal gjorde sin kanske bästa halvlek den här säsongen, medan United gjorde en av sina sämsta.

I den åttonde minuten kom 1–0. Rekordvärvningen Nicolas Pépé – som kostade över 800 miljoner, men som ändå fått sparsamt med speltid – spräckte nollan.

Shaw sågades

Samme Pépé slog sedan hörnan som ledde fram till Sokratis 2-0-mål. Utöver det fick han även ett stort övertag mot Uniteds vänsterback Luke Shaw, som sågades hårt i halvtid.

– Vad gör Shaw? Han går runt som en turist i en sådan här stormatch, dundrade Bojan Djordjic i Viasat.

Även Lindelöf fick kritik efter första halvleken.

”Lindelöf och Shaw är inte tillräckligt bra för att spela i en topp sex-klubb och ingen förbättring har skett sedan (Harry) Maguires ankomst. Det är därför United inte kommer sluta topp fyra”, skriver ESPN:s Mark Ogden på Twitter.

Arsenal klättrar

Matchen slutade 2–0 till Arsenal, som därmed tog sin första seger under nye tränaren Mikel Artetas ledning. Segern gör att laget klättrar till en (visserligen blygsam) tionde plats i tabellen.

– Den här segern betyder enormt mycket för oss, säger Arteta till BT Sport.