Ny seger och fortsatt serieledning för Arsenal.

Då fick 15-årige Ethan Nwaneri göra debut – och han blev därmed Premier Leagues yngste spelare någonsin.

– Han förtjänade att få en chans, säger Mikel Arteta enligt Goal.

Arsenal FC

Arsenal har studsat tillbaka efter senaste ligaförlusten mot Manchester United. Under söndagen ställdes Londonklubben mot Brentford på bortaplan.

Och Gunners fick en härlig start på matchen. Mittbacken William Saliba skickade in 1–0 i den 17:e minuten. Drygt tio minuter senare hamnade Brentford-svensken Pontus Jansson fel när Gabriel Jesus nickade in 2–0.

Nyförvärvet målskytt i första starten

Direkt i öppningen av den andra halvleken tryckte Fábio Vieira in ett oväntat långskott, vilket innebar utökad Arsenal-ledning. Den 22-årige portugisen har tidigare bara gjort ett Premier League-inhopp, men i dag fick han starta för första gången.

15-åring gjorde debut

Med bara några minuter kvar av matchen fick Ethan Nwaneri, född 21 mars 2007 (!), hoppa in i matchen. Med sina 15 år och 181 dagar blev Nwaneri den yngste spelaren i Premier Leagues historia.

– Jag fick en bra magkänsla när jag träffade honom. Han tränade med oss några gånger och jag gillade verkligen vad jag såg. Jag hade en känsla i går att om det skulle dyka upp en chans under matchen så skulle han få spela. Han förtjänade chansen, säger Mikel Arteta enligt Goal.

Den som tidigare hade rekordet för Premier Leagues yngste spelare var Harvey Elliot (16 år och 30 dagar).

Arsenal hade bud på fler mål, men det slutade till sist 3–0. I och med resultatet toppar Londonklubben tabellen, med en poäng mer än tvåan Manchester City.

– Vi har en annan mentalitet den här säsongen. Vi fortsätter att träna hårt och vi har klasspelare som kan göra skillnad, säger Granit Xhaka till Sky Sports efter matchen.