Kevin De Bruyne och Erling Haaland sänkte Londonlaget.

Nu har Man City Premier League-titeln i sina egna händer.

Mer om Premier League: Dejan Kulusevski ratas av Tottenham

Det tog bara drygt sex minuter innan Manchester City spräckte nollan.

Erling Haaland agerade framspelare fram till Kevin De Bruyne som löpte mot mål och placerade in 1–0 vid den första stolpen.

Belgaren spelade en avgörande roll – och visade återigen upp sitt register.

Precis innan halvtid svepte han in en frispark som John Stones nickade in. Linjemannen viftade för offside men VAR klev in och godkände målet.

– Den första halvleken var riktigt bra. Vi kunde ha gjort fler mål, säger De Bruyne i Viaplay.

Erling Haaland gjorde sitt mål

Manchester City spelade under stora delar av matchen ut Arsenal och i den andra halvleken rullade De Bruyne in 3–0.

Storstjärnan Erling Haaland då?

Norrmannen radade upp flera heta målchanser i matchen – men såg ut att få lämna matchen mållös. Men i slutsekunderna tog han vara på chansen och fastställde slutresultatet till 4–1. Hans 33:e ligamål för säsongen som också är historiskt, ingen har någonsin gjort så många mål under en PL-säsong med 20 lag i ligan.

Han är nu bara ett mål bakom Alan Shearer och Andy Coles målrekord på 34 mål under en säsong.