Mardrömsmatch för United – missade straff på stopptid

Publicerad 2021-09-25

Manchester United hade ingen rolig lördagseftermiddag på Old Trafford.

Mot Aston Villa tappade man poäng, missade en straff på stopptid och fick två spelare utbytta med skador.

Kortney Hause spelade huvudrollen när han gjorde matchens enda mål i minut 88.

Ole-Gunnar Solskjaer och hans Manchester United har haft en fin start på Premier League-säsongen – men på lördagen åkte man på en rejäl käftsmäll hemma mot Aston Villa.

Hemmalaget åkte på ett baklängesmål med två minuter kvar, missade straff på stopptid och åkte på två skador. Matchen slutade 0–1.

Aston Villa tog alla tre poängen på Old Trafford efter ett par intensiva slutminuter.

Flera missade chanser

Det var ett United som på lördagen kom till ”drömmarnas teater” utan en ligaförlust hittills på säsongen.

Men när man klev av drygt två timmar senare hade väldigt mycket gått fel.

Hemmamötet med Aston Villa började i rapp takt, och Cristiano Ronaldo och Bruno Fernandes var nära att ta ledningen både en och två gånger.

Statistiken, chanserna och momentumet var Uniteds sida – men ledningsmålet lös med sin frånvaro.

– Vi var bra i sista tredjedel, men många av våra avslut blockades, säger Ole-Gunnar Solskjaer i Viaplay efteråt.

Då åkte man istället på rejäl käftsmäll. Efter en mållös andra halvlek hade Villa-backen Kortney Hause fått nog – han tänkte spela huvudrollen.

Grov straffmiss

Först nickade Hause in ledningsmålet när han kom först på en hörna i minut 88 bakom en skymd David De Gea.

– Det var offside, det är tråkigt att få det domslutet mot oss, säger Solkjaer.

Och 26-åringen var inte klar där. Tre minuter senare, på stopptid, var Hause i farten igen när han orsakade en straff till United efter en hands.

Ole-Gunnar Solkjaer, som inför matchen klagade på uteblivna straffar, fick till slut sin elvametersspark. Bruno Fernandes klev fram – och missade grovt.

Portugisen gick på kraft, och bollen flög upp på familjeläktaren. Cristiano Ronaldo stod bredvid och suckade djupt.

Utöver straffmissen och förlusten åkte United även på två skador. Både Luke Shaw och Harry Maguire byttes ut. Victor Nilsson Lindelöf ersatte den sistnämnde i minut 67.

– Just nu ser de ut att missa onsdagen (Champions League-mötet med Villarreal), men vi får se, säger Solkjaer.

Förlusten gör att man tappar i toppstriden mot Liverpool, som senare i dag kan gå upp i ensam serieledning.