Då klev Philippe Coutinho in i handlingarna och räddade en poäng för sin nya klubb Aston Villa i debuten mot Manchester United.

Brassen hoppade in och bidrog med en assist och ett mål i 2–2-matchen.

Att Philippe Coutinho skulle spela i Aston Villa var en högoddsare när han 2018 lämnade Liverpool för Barcelona för knappt en miljard kronor.

Men just det blev i förra veckan verklighet – och brassen väntade inte länge med att betala tillbaka.

I debutmatchen mot Manchester United hoppade in och lyckades med ett mål och en assist rädda en poäng för Villa.

Ett mål och en assist

Matchen började strålande sett från ett United-perspektiv. Bruno Fernandes vaknade från de döda och gav gästerna ledningen bara efter sex minuter efter en rejäl tavla från Emiliano Martinez.

Aston Villa var tillbakatryckta i hela första halvlek, och när Fernandes gjorde sitt andra för dagen i minut 67 såg det mörkt ut på Villa Park.

Men Steven Gerrard hade ju ett ess i rockärmen. I förra veckan gjorde klubben klart med Gerrards gamla lagkamrat från Liverpool-tiden, Barcelona-floppen Philippe Coutinho.

I minut 68 fick han göra sina första minuter i den violetta tröjan, och som han gjorde det.

Först spelade brassen fram till Jacob Ramseys reducering, och fyra minuter senare var rollerna ombytta när Ramsey spelade fram till Coutinho till 2–2.

Ramsey, vars mål var hans först Premier League-mål, var lyrisk angående Cutinho efteråt.

– Jag har sett honom spela i Liverpool och Barcelona, och att få en assist av honom... Det var ännu bättre, säger Ramsey.

– Tack för det, svarade Coutinho och skrattade.

Resultatet stod sig matchen ut, och hemmapubliken har fått en ny favorit.