Tottenham krossat – Forsberg målskytt

”Njuter av livet – oerhört stolt”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Tottenham är ute ur Champions League – med dunder och brak.

Emil Forsberg fullbordade förnedringen när RB Leipzig vann returen med 3–0.

– Jag är oerhört stolt över det vi gör just nu, säger svensken i Viasat.

José Mourinho var optimistisk inför matchen:

– Jag är ingen ”gambler”, men om jag hade varit det hade jag satsat mina pengar på Tottenham, sa han i en intervju med BT Sport.

Det hade varit en usel investering.

För redan efter 21 minuters spel låg hans lag under med 0-2. Marcel Sabitzer gjorde båda målen efter dubbla tveksamma ingripanden av Tottenham-måkvakten Hugo Lloris.

Emil Forsberg satte 3–0-målet
Foto: Maja Hitij / Bongarts
Emil Forsberg satte 3–0-målet

Forsberg målskytt

”Spurs” var heller aldrig nära någon mirakulös upphämtning utan i stället kunde inbytte svensken Emil Forsberg fullborda vad som till slut blev en kross. I den 87:e minuten höll han sig framme och tryckte in slutresultatet 3–0.

– En väldigt bra match från vår sida. Vi kontrollerar den från start till mål. Fantastiskt kul att vara vidare till kvartsfinal och för egen del är det så klart alltid kul att göra mål. Jag försöker bidra så mycket som jag kan när jag kommer in (från bänken), säger Forsberg till Viasat.

”Njuter av livet”

Han har fått sparsamt med speltid i Leipzig på senare tid och ryktas bort från klubben. Men just nu gläds han med framgångarna.

– Det är bara att njuta. Fotboll handlar om att ha kul och det tyckte jag syntes ute på planen i dag. Jag gnuggar på, njuter av livet och kör på så gott jag kan, det är det enda jag kan göra. Sen är jag oerhört stolt över det vi (klubben) gör just nu, säger Forsberg.

För Tottenham är krisen nu närmast total.

– Vi kände oss inte slagna på förhand, men jag är inte överraskad över att vi förlorar med tanke på alla skador vi var. Vi visste att det skulle bli nästintill omöjligt, säger Mourinho till Viasat.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE