Ronaldo firade 400 med dubbla mål

Uppdaterad 2017-09-27 | Publicerad 2017-09-26

411 mål på 400 matcher är numera Cristiano Ronaldos facit i Real-tröjan.

Portugisen blev stor hjälte när Dortmund besegrades på bortaplan – den spanska klubbens andra raka Champions League-seger.

– Jag är väldigt glad för Cristianos skull, säger Zinedine Zidane.

2009 anlände Cristiano Ronaldo till Real Madrid från Manchester United. Sedan dess har portugisen vunnit Ballon D’or tre gånger och tagit tretton titlar.

Champions League-mötet med Dortmund på Signal Iduna Park var 32-åringens 400:e match i den marängvita tröjan. När slutsignalen ljöd stod han plötsligt på 411 mål.

Dortmund hade kunnat tilldelas en straff inledningsvis när Sergio Ramos såg ut att mota bort bollen med händerna i straffområdet, men den nederländska domaren Björn Kuipers friade.

Dubbla mål från Ronaldo

I stället stod Gareth Bale för ett riktigt vackert avslut när han lade in en bredsida på volley bakom målvakten Roman Bürki efter halvtimmen spelad.

Sedan var det dags för Ronaldo.

Bale spelade fram till lagkamraten som enkelt rullade in utökningen för Real.

Dortmund spräckte sin nolla minuten senare när Pierre-Emerick Aubameyang reducerade på ett inlägg från Gonzalo Castro.

Men Real, med Ronaldo i spetsen, såg till att göra det extra hopplöst för hemmalaget tio minuter från slutet. Luka Modric slog en genomskärare till portugisen som även skickade in slutresultatet 3–1.

Hyllar sina stjärnor

Efter en ligainledning där Real redan är sju poäng efter Barcelona har både Ronaldo och Bale blivit ifrågasatta i Spanien för sitt målsumpande.

Efter segern i Tyskland var Zinedine Zidane snabb med att lyfta fram sina storstjärnor.

– Jag är väldigt glad för Cristianos skull igen, eftersom det alltid är snack om problem när han inte gör mål. Jag är också väldigt glad för Gareth och målet kommer nog göra honom gott. I dag såg vi honom i väldigt bra form och han spelade därefter, sa tränaren på presskonferensen efter matchen.

Det var andra raka segern för Real Madrid, som nu står på sex poäng i grupp H. Lika många som Tottenham, som besegrade Apoel med 3–0 på bortaplan efter hattrick av Harry Kane.

– Sanningen är att den här insatsen var perfekt. Vi spelade bra från första till sista stund, avslutade Real-tränaren.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se