Jota missade öppet mål – Liverpool vann ändå

Publicerad 2021-12-04

Liverpools Diogo Jota kan ha stått för säsongens hittills grövsta miss.

I bortamatchen mot Wolves sprang portugisen mot ett öppet mål – men missade.

Trots det vann Liverpool efter ett sent mål på övertid av Divock Origi.

Tidigare under lördagen förlorade serieledaren Chelsea med 3–2 i Londonderbyt mot West Ham vilket gav Liverpool ett ytterligt tillfälle att ta över serieledningen.

Men Liverpool skulle få stora problem i sin match borta mot Wolverhampton. För trots att man hade det mesta av bollen och hade flera heta lägen så ville bollen inte in i mål.

Matchens bästa chans fick den förre Wolvesspelaren Diogo Jota i den 60:e minuten. Hemmamålvakten José Sa fick för sig att ge sig på en utflykt en bit utanför straffområdet, men han sparkade bollen på en medspelare och i stället kunde Jota ta hand om den.

”Märklig situation”

Han sprintade mot ett öppet mål men i stället för att skjuta när tillfället gavs när målet var öppet så sprang han vidare med bollen tills han bara var några meter från mål.

Men då hade två hemmaspelare hunnit till mållinjen och Jota sköt rakt på Conor Coady.

– Han lyckas på något sätt täcka där, det är öppet precis överallt förutom där han skjuter. Vilken märklig situation, säger Viaplays kommentator Anders Bjuhr i sändningen.

Men trots missen skulle Liverpool få fler chanser och till slut satt den också i mål. I den 94:e minuten kunde inhopparen Divock Origi sätta 1–0.

Segern innebär att Liverpool är ny serieledare.