Drömmål och styrkebesked i guldstriden

Publicerad 2021-10-24

Elfsborgs hälsning till toppkonkurrenterna:

Drömmål och 3–0-kross mot Sirius.

– Otroligt bra första halvlek, säger Johan Larsson i Discovery efter styrkebeskedet i guldstriden.

Två starka prestationer, 1–0 hemma mot IFK Göteborg och 3–0 borta mot Djurgården, har gjort att Elfsborg blandat sig i guldstriden.

Och i eftermiddag visade Boråslaget, återigen, att de också vill lyfta Lennart Johanssons pokal när säsongen summeras.

Redan i matchens fjärde minut fick Sveinn Gudjohnsen en kalasträff och spräckte målnollan.

Drömmål till 3–0

Den isländske landslagsmannen blev sedan tvåmålsskytt när han nickade in Jeppe Okkels inlägg.

Men innan domaren blåste för pausvilan hade Elfsborg dessutom hunnit göra ett drömmål.

Simon Olsson och Johan Larsson väggspelade sig snyggt in i straffområdet innan den förstnämnde grundlurade både försvarare och målvakt innan han osjälviskt gav bollen till Larsson som bara behövde rulla in den tomma buren.

– Fint spel rakt igenom. Han (Olsson) är en fantastisk fotbollspelare, och borde ha gjort målet själv, men gav bort det till mig, säger Larsson i Discovery.

Tillfällig (?) tabelltvåa

Eftersom matchen i princip redan var avgjord i halvtid blev det inte lika stor hemmadominans i andra halvlek. I stället tilläts Sirius skapa några halvchanser, men Elfsborgs seger var aldrig hotad, trots att Maudo Jarjué också blev utvisad.

Boråsarna kliver tillfälligt (?) upp på andraplats i tabellen, två poäng bakom serieledaren Djurgården. Övriga toppkonkurrenter, Malmö och AIK, spelar i kväll mot Varberg respektive Norrköping.

– Det är sex matcher kvar och vi går för 18 poäng. Sedan får man se hur långt det räcker. Vi har inte allt i egna händer, men vi ska göra allt vi kan och påverka det vi kan påverka, säger Larsson om guldstriden.