Uppdaterad 2022-02-10 | Publicerad 2022-02-09

Southampton blev rasande när Tottenham gjorde 2–1.

Antonio Conte gillade inte protesterna och valde då att hyscha motståndarna.

Efter det vände Southampton och vann matchen med 3–2.

Det blev en målrik och händelserik tillställning när Tottenham på onsdagskvällen tog emot Southampton. Spurs tog planenligt ledningen efter 18 minuter när Jan Bednarek styrde in ett inspel i eget mål.

Men fem minuter senare var det i stället hemmaförsvaret som strulade till det.

Efter en misslyckad rensning så halkade Ben Davies och Southampton kunde till slut kvittera genom Armando Broja.

Southampton hade sedan flera gyllene lägen att sätta ledningsmålet i den första halvleken men skärpan saknades i avsluten.

Conte rasande

I stället återtog Tottenham ledningen i den 70:e minuten när Heung Min Son kunde stöta in bollen i mål.

Ett mål som blev omdiskuterat då Southampton innan målet ville ha frispark men domaren ansåg att det gått för lång tid från frisparken till målet.

En som blev rasande vid målet var också Tottenhamtränaren Antonio Conte som valde att hyscha mot Southamptonbänken efter deras protester.

Sex minuter efter målet var det dags för Dejan Kulusevski att hoppa in och göra sin Premier League-debut. Men det blev en mardrömsdebut för svensken.

Southampton vände

För inom loppet av tre minuter kunde Southampton vända på matchen. Först nickade norrmannen Mohamed Elyounoussi in 2–2 och därefter nickade Che Adams in 3–2 i den 82:a minuten.

På stopptid trodde Steven Bergwijn att han kvitterat till 3–3. Men han var knappt offside och målet dömdes bort.

Southampton kunde hålla undan och vann med 3–2 och tre tappade poäng för Tottenham i jakten på en Champions League-plats.