Aston Villa föll efter fem förlustfria matcher

Manchester United besegrade Aston Villa med 2–1.

Nu har de samma poäng som serieledande Liverpool.

– Vi måste fortsätta spela smart och göra saker rätt, säger matchhjälten Bruno Fernandes.

Manchester United har hittat formen på allvar.

I kalenderårets första match kom lagets tionde raka förlustfria ligamatch när man hemmaslog Aston Villa.

Avgjorde på straff

United, som återigen fick klara sig utan Victor Lindelöf på grund av ryggproblem, skapade mängder av chanser i första halvlek. Och strax innan halvtid kom också ledningsmålet när Anthony Martial höll sig framme och nickade in 1–0.

Aston Villas Bertrand Traoré kvitterade efter en timmes spel – men bara tre minuter senare återtog hemmalaget ledningen.

Paul Pogba gick omkull i straffområdet, och efter VAR-granskning kunde Bruno Fernandes göra 2–1 från straffpunkten.

”För tidigt att snacka om”

Portugisens mål blev matchens sista. I och med Liverpools poängtapp senast står nu Ole Gunnar Solskjaers United på samma poäng (33) som tabellettan, men med sämre målskillnad.

Efter matchen fick Solskjaer frågan om Manchesterlaget är en titelutmanare.

– Det är för tidigt att snacka om det. Men om vi fortsätter vinna de jämna matcherna, som denna, så kommer det bli tajt. Det är viktiga poäng, säger Unitedtränaren.

Nu väntar tre matcher (semifinal mot Manchester City i ligacupen, FA-cupmöte med Watford och Burnley i ligan) inom loppet av en vecka, innan de reser till Anfield för att ta sig an just Liverpool den 17 januari.