Publicerad 2020-10-22

Mikael Ishak målsuccé fortsatte mot Benfica.

Men det hjälpte inte Lech Poznan.

Trots svenskens dubbla fullträffar blev det förlust i Europa League.

Mikael Ishak lämnade tyska Nürnberg i 2. Bundesliga för polska Lech Poznan i somras. Där har det blivit succé. Inför första Europa League-matchen hade svensken gjort sju mål på elva tävlingsmatcher.

Mot Benfica fortsatte målsuccén. Ishak satte Poznans kvittering i den 15:e minuten fem minuter efter att portugiserna tagit ledningen. I den andra halvleken var det dags för svensken igen när han nickade in 2-2 i den 48:e minuten.

Målen räckte dock inte till seger. Benfica vann matchen med 4-2 efter att ha gjort sista målet på stopptid.

Isak mållös och utbytt

Alexander Isak fick chansen från start mot kroatiska Rijeka. Svensken stod för en fin klack som gav Real Sociedad ett jätteläge i slutet av den första halvleken, men fick lämna planen mållös i den 72:a minuten.

– Han fick inte riktigt till det med de sista passningarna. Allt han gör gör han med kvalitet så det är absolut inte dåligt, men vi har högre förväntningar på honom. Det har han själv också, säger Dplays expert Alexander Axén.

– Jag håller med. Står man lite, lite utanför laget och ska komma in ska det kanske se ut som mot Betis senast, inte fullt så blekt som det gjorde efter paus i dag, fyller Sportbladets Simon Bank i.

Real Sociedad lyckades till slut vinna matchen efter att Jon Bautista avgjort i den 93:e minuten.

Jesper Karlsson fick göra Europa League-debut när AZ Alkmaar ställdes mot Napoli. Svensken var också på planen när Dani de Wit gjorde matchens enda mål och sköt segern till AZ i den 57:e minuten.